Werkbezoek november 2012


In november 2012 zijn we als ZBA-team naar ‘ons project’ in Burundi geweest. Een week lang hebben we projecten bezocht, mensen gesproken, lessen bijgewoond en brainstormsessies gehouden met de docenten van het project.

Jonneke Oskam heeft na deze reis een heel aantal blogs met verhalen en foto’s geplaatst op haar site.

Lees daarom meer over onze bijzondere reis, waardoor we nog enthousiaster geworden zijn voor dit hoopvolle project!

Heel bijzonder was het bezoek aan een VN-doorstroom-kamp: van vluchteling weer terug naar je ‘eigen’ land. Dit is zeker niet vanzelfsprekend. Lees meer over het hoe en waarom deze mensen weer terug komen naar Burundi.

Als je daar loopt, de akkers ziet, de gezichten van de mensen, het reilen en zeilen in een klaslokaal… dan weet je het: hier doen we het voor! In deze blog lees je overzichtelijk wat het project allemaal nog meer inhoudt.

Er zijn totaal nu 8 dorpen waar we het lesprogramma aanbieden aan de boeren. Het enthousiasme van de docenten Jean-Claude en Evode werkt aanstekelijk!

In een team van twee hebben we diverse boeren (mannen en vrouwen) ge├»nterviewd en zijn we ook bij hen thuis geweest. Zo konden we gelijk met eigen ogen zien hoe ze het geleerde gelijk in de praktijk brachten en hoe hun buren bijna ‘jaloers’ zijn op de onderwijstraining die gegeven wordt. Met meer steun kunnen dus meer mensen de training volgen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>