Boerhelptboer-idee


Het feit dat de boeren van ons project HET verschil kunnen maken, heeft ons nog meer gedreven gemaakt voor het project. Je eigen eten verbouwen, weten hoe je het kunt verbouwen, oogsten en verhandelen en zo het jaar door voldoende eten hebben voor je gezin, blijft een onvoorstelbare overwinning en vooruitgang!

In Nederland hebben we ook veel boeren. Ze weten wat het is om hard te werken, rekening te houden met elementen van de natuur, en de balans vinden tussen voedsel verbouwen, eten en verkopen.

Ook hebben we met eigen ogen in november gezien wat een verschil het maakt als mensen het onderwijsprogramma doorlopen. Een verschil van ‘onzekerheid voor morgen’ tot ‘met vertrouwen naar de toekomst kijken’. Hoe mooi zou het zijn als nog veel meer mensen dit mogen en kunnen leren!

Toen werd het idee geboren: wat zou het mooi zijn als we als nederlandse boeren ‘gekoppeld’ worden aan een burundese boer! Boerhelptboer!

Voor € 500,- per jaar geeft u een boer – met zijn gezin – ontzettend veel, namelijk dat hij/zij

  • een jaar lang onderwijs krijgt in bedrijfsvoering-, handels- en agrarische vakken
  • praktijk begeleiding ontvangt op zijn/haar eigen land
  • voor een seizoen kunstmest krijgt
  • daadwerkelijk minimaal 2 x zoveel opbrengst realiseert
  • de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien

Op deze site kunt u op verschillende plaatsen meer lezen over het hoe, wat en waarom van dit mooie project.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>